Insite Security bij RTL Ondernemerszaken

Insite Security was afgelopen zondag te zien in RTL Ondernemerszaken. In de uitzending (u kunt het item hieronder terugkijken) schetste ik drie ontwikkelingen in informatiebeveiliging:

  1. Mens is zwakste schakel
    Het belang van informatiebeveiliging neemt toe door de steeds verdergaande digitalisering. Criminaliteit verschuift van de fysieke naar de digitale wereld. Steeds vaker maken criminelen en concurrerende bedrijven gebruik van phishing mails om niet oplettende medewerkers vertrouwelijke of gevoelige informatie te ontfutselen.
  2. Privacy onder druk
    Meer en meer gegevens over ons dagelijks leven worden op grote schaal direct of indirect vastgelegd. De overheid past wet- en regelgeving aan om onze privacy te beschermen. Een gevolg is dat bedrijven moeten ‘aantonen’ dat ze informatiebeveiliging onder controle hebben.
  3. Apparaten vormen steeds groter risico
    De beveiliging van allerlei apparaten die met internet zijn verbonden, vormt een steeds groter risico. De software in veel ‘dingen’ zoals auto’s en printers zijn lastig te updaten, waardoor deze vaak lekken bevatten. Deze kunnen door kwaadwillenden worden misbruikt om toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken, systemen en informatie.

Ondernemerszaken ging ook in gesprek met een van onze klanten. Bart Westmaas, HRM-manager bij GasTerra, vertelde over hoe Insite Security heeft geholpen om het beveiligingsbewustzijn van medewerkers inzichtelijk te maken en te vergroten.

Uitzending gemist

De uitzending wordt komende week nog een aantal keren herhaald op RTL Z (vandaag om 11.20 uur, woensdag om 13.20 en donderdag om 15.40 uur), maar u kunt het filmpje ook online bekijken:

Meer informatie

Zoals ik in de uitzending al vertelde: wij helpen u graag uw informatiekroonjuwelen passend te beschermen. Dat doen we door de menselijke, organisatorische en technische kant van informatiebeveiliging met elkaar te verbinden.

Nieuwsgierig naar hoe we dat doen? Bekijk de volgende voorbeelden van opdrachten die we hebben uitgevoerd:

1. Over de menselijke kant van informatiebeveiliging:

Insite Security heeft het beveiligingsbewustzijn van de medewerkers van Heineken Nederland getest in de praktijk. Lees verder.

2. Over de organisatorische kant van informatiebeveiliging:

Insite Security heeft het jaarlijkse ICT-beveiligingsassessment voor DigiD bij AZL uitgevoerd. Lees verder.

3. Over de technische kant van informatiebeveiliging:

Insite Security heeft de beveiliging van het interne en externe netwerk van Noorderzijlvest getest. Lees verder.

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws