Let op! Sinds 1 juli 2018 zijn Insite Security en ITsec samen verder gegaan als Qbit Cyber Security .

Edwin van Andel naar Insite Security

Edwin van Andel maakt de overstap van Yafsec naar Insite Security/ZeroCopter. Vanaf deze week zal Edwin ons versterken met zijn jarenlange ervaring met, en onorthodoxe kijk op, informatiebeveiliging.

Edwin is een hacker in hart en nieren. Vanuit de wieg drukte hij al op allerlei knoppen en hij groeide op met de eerste computers, modems en zijn favoriete blad hack-tic. Als puber onderzocht hij open systemen veelvuldig op “mogelijk aanwezige informatie” en zo kwam hij uiteindelijk in dienst bij een grote computerdistributeur. Daar groeide hij al snel uit tot seniorconsultant netwerkbeveiliging en manager buitenlandse projecten.

In 2003 startte hij samen met een collega het bedrijf Yafsec, met als doel het ondersteunen van bedrijven en dealers in IT en security. In deze hoedanigheid heeft hij vele grote klanten mogen adviseren en wakker schudden, en is zijn liefde voor ‘logisch, no-scope testen’ ontstaan.

Verkozen tot winnaar van de Lightning talks op BRUcon 2013 en organisator van het alternatieve NCSC-congres #Alt-S, is Edwin ook een graag geziene gastspreker. Hij weet op unieke wijze de vertaalslag te maken van hacker naar management.

Edwin gaat zich binnen Insite Security voornamelijk focussen op ZeroCopter, een dochteronderneming van Insite en op het begeleiden van (nieuwe) security researchers. Daarnaast zal hij actief blijven als spreker, “Want er is nog genoeg te doen. Het blijft nodig om de juiste vertaalslag te maken en bewust te blijven van de actuele dreigingen in de informatiebeveiliging, maar ook van de kansen.”

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws