Let op! Sinds 1 juli 2018 zijn Insite Security en ITsec samen verder gegaan als Qbit Cyber Security .

Fijne feestdagen en een veilig 2017!

Het is medio december. Sinterklaas is geweest. Kerst is in aantocht. Op de radio de bekende liedjes van Wham, Mariah Carey en Band Aid. Traditioneel de tijd voor bezinning en goede voornemens. Ook voor ons. 

Kerst_Insite_Security

Transparantie

Het jaar 2016 begon met de overname van ITsec. Onder dat label leveren we nu onze technische diensten: Security Assessment (pentesting), Security Monitor (vulnerability management), Incident Response en Training (o.a. secure programming).

Onderzoek wijst uit dat 65% tot 85% van de overnames mislukt, in de zin dat er geen waarde wordt gecreëerd. Je moet nooit te vroeg juichen, maar na bijna een jaar is de klanttevredenheid onveranderd hoog. Minstens zo belangrijk, het team van ITsec is blij met het nieuwe ‘elan’. Bovenal leverde zij een geweldige prestatie, de verhuizing naar het nieuwe pand aan de Diakenhuisweg in Haarlem. Gelukkig liggen er ook voor komend jaar weer genoeg uitdagingen! We gaan onze dienstverlening voor u als klant nog transparanter maken. Ons doel is dat u op elk moment ziet wat we doen en hoe we het doen. Ook breiden we onze dienstverlening uit met ‘wargames’ om de weerbaarheid van uw organisatie tegen gerichte aanvallen te testen. Begin 2017 gaan we ook verder met de opzet en inrichting van ons Zerodaylab. Een concept waarbij stagiairs, afstudeerders samen met onze professionals continu onderzoek doen naar ‘zerodays’. In het Zerodaylab hebben we verschillende thema’s. Één daarvan is het bekende thema ‘connected cars’.

De klant ‘in control’

In het team van Adviseurs & Auditors is ook dit jaar weer veel gebeurd. Een aantal vertrouwde en bekende gezichten vertrokken. Persoonlijk heb ik daar moeite mee, ik heb moeite met afscheid nemen. Tegelijk weet ik dat het goed is. Elke afscheid is een nieuw begin. En in zekere zin beginnen we opnieuw. De nieuwe locatie aan de Sylviuslaan in Groningen past hierbij. We zijn niet meer de organisatie van een paar jaar geleden. We zijn gegroeid van zo’n 10 medewerkers in 2012 naar bijna 80 medewerkers anno nu. Dit vergt vooral ook iets van mezelf. Weten waar je wel en niet goed in bent en daar ook naar handelen. Ik ben dan ook blij dat we een nieuwe directeur hebben gevonden in de persoon van Jasper de Vries. Jasper gaat ons helpen om vooral onze advies- en auditdiensten fundamenteel te veranderen. Kernwoorden: efficiëntie en schaalbaarheid. Hart van de dienstverlening wordt het ‘security OS’. Een slim kennissysteem dat ervoor moet zorgen dat alle kennis van onze adviseurs en auditors voor de klant beschikbaar wordt. Met cognitieve technologie en kunstmatige intelligentie creëren we een virtuele adviseur en auditor. Zo helpen we u om zelf ‘in control’ te zijn over informatiebeveiliging en tijd over te houden voor ontwikkeling en groei.

Awareness

Vorig jaar begonnen we met het serieus neerzetten van onze awareness diensten. De (continue) metingen, gedragstesten zoals phishing en social engineering, zijn ondertussen volwassen. De serious game Alcatraz is een geweldig instrument om prioriteiten te bepalen en veranderingen van ‘bottum-up’ te borgen. We hebben een eigen eLearing-omgeving waarin de kennis van medewerkers op thema’s zoals phishing, meldplicht datalekken op een leuke manier wordt vergroot. Dit jaar was een jaar van consolidatie en zorgen voor omzet. Volgend jaar maken we een volgende stap vooruit. Met nieuwe technologie, zoals iBeacons, brengen we stapje-voor-stapje ons eLearning platform op een hoger en meer onderscheidend niveau.

Innovatie is een must

Innoveren blijft een speerpunt. Veel innovaties passen we direct toe binnen onze eigen dienstverlening of bedrijfsvoering. Andere vernieuwingen zetten we apart als een deelneming. Een mooi voorbeeld hiervan is Zerocopter. Begin dit jaar werd Zerocopter formeel opgericht. En kijk wat er in de afgelopen maanden is gebeurd! Een financiering van 1,3 miljoen EUR, en veel, heel veel positieve media aandacht. De uitzending van Zembla (‘Hacken voor dummies’) als voorlopig hoogtepunt. Ook in 2017 hopen we weer een nieuwe loot aan onze deelnemingen toe te voegen. Iets met Security Officers. We houden u op de hoogte!

Ik ben er zeker van dat ook 2017 ons weer mooie dingen gaat brengen. Ik kijk ernaar uit.

Fijne feestdagen!
Erik Rutkens

Informatie aanvragen

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws