Insite Security goes Cyprus

Begin mei verzorgde Insite Security een IT-audit cursus op Cyprus. De training is een onderdeel van een groter programma waarbij Insite Security input levert voor het uitvoeren van een Cyber Risk Assessment op de kritische infrastructuur van Cyprus.

In deze training werden de domeinen conform het CISA (Certified Information Systems Auditor) gedachtegoed gebruikt. De cursisten waren met name medewerkers van OCECPR (een toezichthouder op telecom) en een (startende) IT-Audit afdeling van KPMG.

Na een goede voorbereiding in Nederland begonnen Niels en Marcel op maandag met het uitleggen van de basics van IT-auditing en Information Security. Halverwege de week versterkte Wilfred het team om zo aandacht te besteden aan de generieke concepten van IT-auditing. Ondertussen bediende Niels onze klanten in Nederland gewoon op afstand.

Het was een intensieve week die werd afgesloten met een oefensessie van het CISA examen en een mooie demo van de hacking skills van Junior Meijering van Zerocopter. De cursisten waren tevreden over de kennis en hands-on ervaring van de trainers. Met name de focus op de praktische kant van IT audits werd goed ontvangen.

Foto: Marcel Dusink

 

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws