Let op! Sinds 1 juli 2018 zijn Insite Security en ITsec samen verder gegaan als Qbit Cyber Security .

IT Security Symposium in teken van awareness

Tijdens het IT Security Symposium in De Nieuwe Kolk in Assen werd dinsdag 31 mei het belang benadrukt van bewustwording rond internetveiligheid. De organisatie was in handen van De Haan Advocaten & Notarissen, NewComm IT, Zerocopter en Insite Security BV.

Zo’n 150 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en overheden woonden het IT Security Symposium bij. Zodra ze goed en wel plaats hadden genomen in de zaal werden ze met hun neus op de feiten gedrukt: Personeelsgegevens zijn vaak gemakkelijk te hacken en medewerkers zijn te weinig op de hoogte van risico’s als het gaat om internetveiligheid. Imagoschade ligt op de loer. Van groot belang dus om aandacht te besteden aan bewustwording.

Edwin van Andel: ” Niets is 100% veilig. Dat klinkt hard, maar bijna alles is lek”

Security Check

De beveiliging van persoonsgegevens is complex. Daarom hebben de betrokken partijen een gezamelijke Quick scan Meldplicht datalekken ontwikkeld. Deze quick scan geeft inzicht in de mogelijke risico’s van de invoering van de meldplicht datalekken en levert een stappenplan om aan de meldplicht te voldoen. Wie voor 1 september deze quick scan aanvraagt krijgt daarbij het boek ‘Helpende Hackers’ van Chris van ’t Hof.

IT Security Symposium in de media

Het symposium werd enthousiast ontvangen door bezoekers en de aanwezige pers. Heeft u het symposium gemist of wilt u de presentaties van de sprekers nog eens terugkijken. Dat kan!

Personeel te argeloos met internet (DVHN)

Ondernemers doen te weinig aan beveiliging van hun computers (RTV Drenthe)

Presentaties van de sprekers

Foto: Sprekers Chris van ’t Hof, Stefan Zevenberg, Edwin van Andel, Jasper Gevers en Wilbert Pijnenburg

 

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws