Let op! Sinds 1 juli 2018 zijn Insite Security en ITsec samen verder gegaan als Qbit Cyber Security .

Let's Gro 2016 'Security of Things'

Woensdag 9 november nemen we je in het Grand Theatre mee in onze visie op security als de achilleshiel van het Internet of Things. Tijdens het programma komen Gerard Doll van RDW en Pieter Meulenhoff aan het woord en jij wint wellicht een weekend rijden in de Tesla Model S.

Internet of Things

Let’s Gro 2016 gaat over de toekomst van Groningen. En die toekomst is meer en meer verbonden met internet. Denk aan machines, sieraden, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Dit biedt oneindig veel mogelijkheden. Op dit moment betekent het vaak dat we onze smartphone als afstandsbediening gebruiken. De verwachtingen zijn dat het internet der dingen in de (nabije) toekomst productieprocessen zal verbeteren en dat het oplossingen kan bieden voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg en onderwijs.

Één van de mooiste voorbeelden van het Internet of Things is toch wel de auto. Auto’s worden steeds slimmer en connected. Feitelijk stuurt tegenwoordig software de hele auto aan. Als autobezitter ben je overgeleverd aan de software van de autofabrikant en dat maakt je kwetsbaar. Er is altijd wel iemand die probeert binnen te komen en misbruik wil maken van de ‘kansen’ die worden geboden. In hoeverre is de auto-industrie zich bewust van dit beveiligingsrisico?

Hack a car hackathon

Als onderdeel van dit programma organiseert Insite Security in samenwerking met Mobility Service Nederland een hackwedstrijd. Een groep studenten krijgt de hele dag de gelegenheid om de software van verschillende auto’s te hacken. Gedurende het programma schakelen we ‘live’ naar deze wedstrijd. Tijdens de afsluiting van het het programma wordt de winnaar bekend gemaakt.

Locatie en tijdstip

Woensdagmiddag 9 november 14:00 uur | Grand Theatre Groningen
De toegang is gratis.

Wil je kans maken op een weekendje Tesla? Meld je dan hieronder even aan!

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Mobility_Services_NL

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws