Wil jij de digitale wereld veiliger maken?

Met deze vraag werd tijdens een gastcollege aanstormend talent geworven voor de studie ICT Information Security Management (ISM) op de Haagse Hoge School. Centraal stond de toenemende dreiging: Social engineering.

De opleiding ISM is gevestigd in de ‘Dutch Innovation Factory’ in Zoetermeer. Deze opleiding in informatiebeveiliging is vooralsnog uniek in Nederland.
Iedere 10 weken maken studenten kennis met organisatorische en technologische thema’s en vraagstukken. De toekomstige Information Security Managers, adviseurs en CISO’s krijgen theorievakken, trainingen, projecten of doen onderzoek naar een Information Security vraagstuk.

Afgelopen maand was het de beurt aan de factor Mens. Insite Security was aanwezig om te vertellen hoe belangrijk deze factor is. Een social engineer uit de praktijk liet de aanwezige studenten ‘social engineering’ van binnen en buiten zien en beleven. Theoretische onderwerpen zoals de psychologie van beïnvloeding en ethische vraagstukken werden verhelderd en gekoppeld met de praktische toepassing.

Nadat de studenten meer te weten zijn gekomen over de in’s & out’s van social engineering gingen ze, uiteraard na ondertekening van vrijwaring en geheimhoudingsplicht, zelf aan de slag!

Het enige doel: De wereld weer een stukje veiliger te maken!

Ontdek meer over Social engineering van Insite Security.

 

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws