ITsec joins Global CyberLympics 2017

ITsec doet dit jaar mee aan de internationale hackwedstrijd Global CyberLympics. Een team met ervaren 'ethical hackers' speelt tegen andere teams en probeert als eerste verschillende security uitdagingen op te lossen.

insite security hacker eye code

The World’s First Global Hacking Competition

Global CyberLympics is een internationale online hackwedstrijd. Het doel is het verhogen van het bewustzijn op het vlak van educatie en ethiek binnen informatiebeveiliging. De CyberLympics bestaan uit een serie ‘ethical hacking’ games waarin teams voor uitdagingen komen te staan op het gebied van offensieve en defensieve security, fysieke security en IT Forensics. Een belangrijk initiatief voor Global CyberLympics is het bevorderen van een omgeving die online kinderbeveiliging creëert door middel van onderwijs.

De opzet van de Global CyberLympics

De teams bestaan ​​uit 4 tot 6 spelers en concurreren tegen spelers binnen hun eigen continent. Elke ronde dient als eliminatieronde tot alleen de topteams overblijven. Tijdens een twaalf uur durende eliminatieronde op 12 augustus 2017 gaan verschillende teams de uitdaging aan op onderdelen als Digital Forensics, Network Exploitation, Web Applications en Service Exploitation. Op 27 september vindt de finale plaats tijdens de Cyber Security Week in Den Haag. De twee teams met de hoogste score van elk continent worden dan uitgenodigd om mee te doen aan het live Global Cyberlympics World Finals.

Team ITsec

De security specialisten van ITsec zijn stuk voor stuk ervaren ethical hackers met diepgaande kennis van het opsporen van kwetsbaarheden. Deze kwetsbaarheden gebruiken ze waar nodig om inzicht te krijgen en te geven in de risico’s die organisaties werkelijk lopen. Team ITsec richt zich vooral op de Web Application Exploitation, System Exploitation. Een aantal teamleden deed al vaker op persoonlijke titel mee aan dit soort uitdagingen. Nu voor het eerst als Team ITsec!

We wensen onze mannen heel veel succes!!

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws