Klantendag Sailwise ITsec

Al 10 jaar lang zeilt ITsec mee tijdens de Sponsorcup. Dit is een jaarlijkse zeilwedstrijd waarvan de opbrengst ten goede komt aan SailWise. SailWise is de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en -vakanties voor mensen met een beperking.

Dit jaar stond de Sponsorcup gepland op woensdag 10 mei. De wedstrijd werd zoals gewoonlijk georganiseerd door Waterland Yacht Charter Monnickendam. ITsec sponsort het evenement met twee boten en nodigt traditiegetrouw klanten uit om mee te zeilen. Sommigen varen al jaren mee, maar er waren dit jaar ook nieuwe gezichten bij!

ITsec Sailwise 2017 2

’s Ochtends verzamelen alle deelnemers zich in Monnickendam. Na een korte briefing kan het inschepen beginnen. We zeilen onder leiding van onze stuurmannen Jan van Ek en Christiaan Roselaar (oprichters en oud-eigenaren van ITsec) naar het wedstrijdgebied. Hier vinden eerst twee korte sprintraces plaats. Om 14.00 uur start de long distance race die finisht bij de ingang van de Gouwzee. Jan zeilt met zijn Jan van Gent als derde de haven binnen. De Plevier van Christiaan sluit netjes achteraan aan in de rij.

Tijdens de ‘Scheepspraet’ in de Ouwe Blauwe vindt onder genot van hapje en drankje de de prijsuitreiking plaats en wordt de cheque met opbrengst van 12.000 euro overhandigd aan Sailwise! Met dit fantastische bedrag kunnen weer een heleboel mensen met een beperking genieten van een onvergetelijke ervaring op het water!

We sluiten de dag als ITsec af met een etentje en zien uit naar volgend jaar!

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws