Ruim 4000 kaarten tijdens DDOS-aanval door Omapost

Omapost – een sociale app om kaarten te versturen – voerde vanaf 1 april een week lang offline DDoS-aanvallen uit op Post NL. De organisatie heeft honderden kaarten tegelijk verstuurd en ondernam daarmee de eerste offline DDoS-aanval in de geschiedenis. Met deze actie wilde Omapost aandacht vragen voor 500.000 Nederlanders die zich eenzaam voelen.

Omapost steekt mensen die zich eenzaam voelen graag een hart onder de riem. Zo blijft bijvoorbeeld Johanna van 99 op de hoogte van haar kleinkinderen.

Wilbert van de Kamp, oprichter van Omapost: “Niemand wil zich eenzaam voelen en toch geeft een half miljoen Nederlanders aan eenzaam te zijn. Door steeds grote hoeveelheden kaarten te versturen dagen wij het postbezorging systeem PostNL uit en laten we op een ludieke manier zien dat het versturen van een simpel kaartje een groots effect kan hebben.”

Van 1 tot en met 6 april bood Omapost iedereen de gelegenheid een kaart te sturen naar iemand die ze te weinig spreken of naar een anonieme ontvanger uit de database van Omapost. In de database zitten mensen die hebben aangegeven eenzaam te zijn en graag een kaart ontvangen. Het versturen van een kaart was gratis. De kaarten werden beschikbaar gesteld door Omapost en Insite Security. In totaal zijn er 4.000 kaarten verstuurd.

Bekijk het verhaal achter Omapost.

 

Aandacht voor Omapost in het AD

Informatie aanvragen

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws