Medewerkerscongres van de Tintengroep

Tijdens het medewerkerscongres van de Tintengroep sprak Lourens Dijkstra over bewustwording informatiebeveiliging en phishing. Voor de deelnemers in het nieuwe Atlas theater in Emmen waren de voorbeelden erg herkenbaar. De tips om phishingmails te onderscheiden van een legitieme mail werden dan ook goed ontvangen.

De Tintengroep telt 650 medewerkers en bestaat uit elf organisaties en is gespecialiseerd in sociaal werk. De presentatie tijdens het congres ‘Trots op je werk’ maakte onderdeel uit van een bewustwordingstraject rond informatiebeveiliging voor de komende jaren binnen de Tintengroep. Naast de presentatie worden een praktijktest phishing, workshops en e-learning ingezet om het niveau van bewustwording verder te verhogen.

Phishing loont

Medewerkers zijn kwetsbaar voor phishing-aanvallen. Uit ervaring bij onze eigen klanten blijkt dat meer dan 25% van de medewerkers hun credentials (gebruikersnaam en wachtwoord) afgeven bij een door ons uitgevoerde phishing praktijktest. Door medewerkers met kennis te wapenen, kunnen ze als getrainde ridders ten strijde trekken.

Weerbare medewerkers

Lourens: “In onze adviespraktijk zien we dat medewerkers kwetsbaar blijken voor phishing aanvallen. Medewerkers lopen in de val omdat ze onwetend zijn bij een phishing aanval. Een cursus online zelfverdediging maakt de medewerkers alerter en in staat om een phishing aanval te herkennen en de aanvaller te slim af te zijn. Niet alleen de weerbaarheid van de medewerker wordt verhoogd, maar dus ook die van de organisatie.”

Lees ook: Te wapen, we hebben een phishingaanval!

Contactformulier

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws