Let op! Sinds 1 juli 2018 zijn Insite Security en ITsec samen verder gegaan als Qbit Cyber Security .

Omapost voert allereerste offline DDOS-aanval ter wereld uit

Omapost – een sociale app om kaarten te versturen – voert vanaf vandaag een week lang offline DDOS-aanvallen uit op PostNL. De organisatie zal steeds tienduizenden kaarten tegelijk versturen en onderneemt daarmee de eerste offline DDOS-aanval in de geschiedenis. De verwachting is dat PostNL extra mensen moet inzetten om de post te kunnen verwerken. Met deze actie wil Omapost aandacht vragen voor 500.000 Nederlanders die zich eenzaam voelen.

Omapost steekt mensen die zich eenzaam voelen graag een hart onder de riem. Wilbert van de Kamp, oprichter van Omapost: “Niemand wil zich eenzaam voelen en toch geeft een half miljoen Nederlanders aan eenzaam te zijn. Door steeds grote hoeveelheden kaarten te versturen dagen wij het postbezorgingssysteem van PostNL uit en laten we op een ludieke manier zien dat het versturen van een simpel kaartje een groots effect kan hebben.”

Van 1 tot en met 6 april biedt Omapost op ddos.omapost.nl iedereen de gelegenheid een kaart te sturen naar iemand die ze te weinig spreken. Ook kan er via de app een kaartje verstuurd worden naar een adoptie-opa of -oma. In die database zitten zo’n 250 mensen die hebben aangegeven eenzaam te zijn en graag een kaart ontvangen. Het versturen van de eerste 2500 kaarten is gratis. De kaarten worden beschikbaar gesteld door Omapost en Insite Security.

Erik Rutkens: ” Een DDOS-aanval is een online cyberaanval waarbij heel veel verkeer tegelijk naar een computer of netwerk wordt gestuurd waardoor een online dienst tijdelijk onbereikbaar is. Dat leidt tot allerlei problemen bij gebruikers van de dienst. Bij Insite Security werken we dagelijks aan het vergroten van de weerbaarheid van bedrijven op het gebied van informatiebeveiliging en zien daarbij de mens als een belangrijke schakel in de beveiligingsketen. Juist daarom steunen wij de actie van Omapost. Met deze allereerste offline DDOS-aanval ter wereld zetten we de mens in als schakel tegen de eenzaamheid.”

Over Omapost
Met Omapost stuur je eenvoudig en snel een écht kaartje vanaf je telefoon. Naar je oma, opa of een ander lief iemand. Heb je een tijdje geen kaartje verstuurd? Dan herinneren wij je. Zo spreek je de mensen die belangrijk voor je zijn vaker, en heb je iets om over te praten. Kijk voor meer informatie op www.omapost.nl. Contact: Wilbert van de Kamp / 0629326324 / wilbert@omapost.nl

Ga naar ddos.omapost.nl en stuur vandaag nog een kaartje.

 

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws