Let op! Sinds 1 juli 2018 zijn Insite Security en ITsec samen verder gegaan als Qbit Cyber Security .

RDW Techday: Workshop Secure Development

Op 10 april is het tijd voor de tweede editie van de RDW Techday. Het programma bestaat uit presentaties en workshops over de laatste technologische ontwikkelingen. Hoewel de Techday een intern kennisevent is, heeft de RDW aantal plekken exclusief gereserveerd voor medewerkers van Samenwerking Noord-leden. Pieter Meulenhof verzorgt de workshop Secure Development.

Be future ready

Be future ready. Het thema van de RDW TECHday 2018. De presentaties en workshops van deze dag zijn gericht op ICT professionals. Keynote is Niall Merrigan, Head of CyberSecurity bij Capgemini in Noorwegen. Hij opent de RDW Techday met de lezing ‘Hacking the Human OS’.

Workshop Secure Development

Deze workshop gaat over het ontwikkelen van veilige software, oftewel secure development. Iedere krant of nieuwswebsite heeft dagelijks wel een onderwerp dat met beveiliging of privacy te maken heeft. Kennelijk is de stand der techniek nog niet zodanig de we in staat zijn om intrinsiek veilige systemen te bouwen. Hoe we dat wel voor elkaar krijgen wordt behandeld tijdens deze workshop. Hoe werken principes als “secure by design” in de praktijk? Hoe ontwerp en realiseer je veilige software? Hoe organiseer je dat in de praktijk? Tijdens deze interactieve workshop ga je het allemaal meemaken.

Pieter Meulenhoff

Pieter Meulenhoff is adviseur bij ITsec. Hij is gespecialiseerd in de kwaliteit en beveiliging van ICT over een breed spectrum: van embedded via datacenter tot en met applicaties en diensten. Hij geeft regelmatig trainingen, presentaties en workshops over het ontwikkelen van software met een focus op beveiliging, performance en the internet of things. Daarnaast treed Pieter regelmatig op als deskundige in rechtszaken op het gebied van ICT.

RDW TECHday 2018

Datum: 10 april 2018
Tijd: 09.00 – 17.00 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Hoogkerk

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van RDW TECHday. Inschrijven kan tot en met 3 april. 

Meer artikelen

Bekijk al het nieuws