Let op! Sinds 1 juli 2018 zijn Insite Security en ITsec samen verder gegaan als Qbit Cyber Security .

TVM verzekeringen

Insite Security heeft een training veilig programmeren verzorgd voor de ontwikkelaars van TVM verzekeringen.

TVM verzekeringen is een gespecialiseerde Europese logistieke en mobiliteitsverzekeraar met toonaangevende producten en diensten. TVM heeft een eigen systeemontwikkelafdeling. Er worden door de afdeling steeds meer web applicaties ontwikkelt om de dienstverlening aan klanten te optimaliseren. Een voorbeeld is ‘Mijn TVM’.

De beveiliging van de web applicaties wordt steeds belangrijker. Dit blijkt onder meer uit het toenemend aantal internet-gerelateerde beveiligingsincidenten en de snel groeiende cybercriminaliteit. Insite Security heeft een training veilig programmeren voor de ontwikkelaars van TVM verzekeringen verzorgd. De ontwikkelaars leerden veilige web-applicaties ontwikkelen zodat ze bestand zijn tegen veel voorkomende aanvallen zoals: invoermanipulatie, SQL-injectie, Cross-Site Scripting en misbruik van zwakke authenticatie.

Rode draad in de training van Insite Security is de ‘Secure Software Lifecycle’. Er wordt aandacht besteed aan het ontwerpen, ontwikkelen en testen van web applicaties. Bovendien heeft Insite Security voorafgaand aan de training een pentest op MijnTVM uitgevoerd. De resultaten van de pentest dienden als voorbeeld en zijn gebruik in oefeningen voor de training. Dit bleek bijzonder effectief.

Ik heb zelden een training meegemaakt die zoveel indruk maakte op de deelnemers. De training heeft het bewustzijn en de aandacht voor security van de ontwikkelaars echt vergroot. Bijzonder vond ik dat de trainers van Insite niet alleen web applicaties ‘stuk kunnen maken’ maar ook echt kunnen programmeren. Hierdoor kunnen we in de komende tijd structurele verbeteringen doorvoeren. Albert Riemersma, kwaliteitsmanager TVM verzekeringen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Contact opnemen