Phishing: Trainen en testen

Maak uw medewerkers weerbaarder tegen phishingmails door hen periodiek te trainen en te testen. Trainen, om het kennisniveau te verhogen. Testen, om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. De phishingdienst van Insite Security heeft daadwerkelijk effect door meetbare gedragsverandering.

Ontvang uw vrijblijvende offerte voor Phishing: Trainen en testen

Offerte aanvragen

phishing_cybercrime

Toename internetfraude

Phishing is een populaire vorm van internetfraude, die steeds vaker door criminelen en andere kwaadwillenden wordt gebruikt. Via e-mail (of telefoon) wordt ‘gevist’ naar de inlog- en andere gegevens van gebruikers. Een medewerker hoeft maar één verkeerde link aan te klikken en uw hele bedrijfsnetwerk ligt stil. Phishingmails zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Vroeger zag je aan de spelfouten en de opmaak nog wel dat er iets niet in de haak was, maar dat is al lang niet meer het geval.

Beveiligingsbewustzijn

Onze phishingdienst is opgesteld om gedragsverandering van de medewerker meetbaar te maken. Wij starten met een nulmeting: we sturen alle medewerkers een phishingmail om te kijken hoe bewust ze zijn van het gevaar. Vervolgens trainen we uw medewerkers om phishingmails te herkennen. Om de effectiviteit van deze training te bepalen sturen wij achteraf opnieuw een phishingmail naar alle medewerkers.

Phishing_trainen_testen_leermodule

Fig.1 Proces Phishingaanpak

Weerbaarheid

Wij stemmen de inhoud van de phishingmails met u af om het scenario zo realistisch mogelijk te laten zijn. Medewerkers krijgen feedback met daarin herkenningspunten van de phishingmail. Op deze manier leren zij op een positieve manier phishing herkennen. Wij rapporteren o.a. hoeveel medewerkers op de phishing e-mails klikken, informatie achterlaten en de training doen. Niet om mensen op af te rekenen, maar om uw organisatie weerbaarder te maken tegen phishingaanvallen.

De voordelen van onze phishingdienst:

  • Op een positieve manier de organisatie weerbaarder maken
  • Custom-made scenario’s passend bij uw organisatie
  • Daadwerkelijk effect door meetbare gedragsverandering

Meer informatie

Lees ook onze blog ‘Te wapen, we hebben een phishing aanval!’
Wilt u meer weten over phishing en onze diensten, neem dan contact op met Sander Ebbers.