Let op! Sinds 1 juli 2018 zijn Insite Security en ITsec samen verder gegaan als Qbit Cyber Security .

Training Veilig programmeren

Is uw webapplicatie wel veilig? Dat kunt u laten beoordelen met bijvoorbeeld een pentest. Maar u kunt ook vooraf de kwaliteit van de broncode laten beoordelen en/of uw medewerkers trainen in veilig programmeren. Met onze broncode reviews en trainingen Veilig programmeren helpen we u de beveiliging van webapplicaties continu te verbeteren.

Ontvang meer informatie over Training Veilig programmeren

Informatie aanvragen

De beveiliging van webapplicaties wordt steeds belangrijker. Vooral wanneer sprake is van vertrouwelijke informatie en privacygevoelige gegevens. Cybercriminelen proberen steeds vaker online identiteiten te stelen, mensen te chanteren of financiële transacties te manipuleren. Tegelijkertijd zien we ook dat verschillende belanghebbenden eisen dat leveranciers de beveiliging van webapplicaties aantoonbaar op orde hebben.

Veiligheid is volgens ons geen eenmalige of opzichzelfstaande activiteit. Daarom proberen we informatiebeveiliging in alle gevallen onderdeel te maken van de ontwikkelcyclus. Dat doen we door bestaande code te beoordelen (broncode review) met allerlei (technische) hulpmiddelen. Maar ook door ontwikkelaars te trainen in het programmeren van inherent veilige code.

De training Veilig programmeren is modulair opgebouwd en bevat naast theorie veel praktijkcases en oefeningen. Rode draad in onze training is de ‘Secure Development Lifecycle’ voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van webapplicaties. We kijken naar het verschil tussen ‘goede’ methodes (zelf bedacht, maar best veilig) en best practices (bewezen veilig).

De dienst veilig programmeren:

  • Maakt ontwikkelaars bewust van valkuilen waar hackers misbruik van maken.
  • Zorgt dat (web)applicaties inherent veiliger worden.
  • Maakt informatiebeveiliging een integraal onderdeel van de ontwikkelcyclus.

Offerteaanvraag